viernes, 2 de enero de 2015

AUTORA - Beatrix Potter

Beatrix Potter va viure a Anglaterra en una familia acomodada. Beatrix va estimar sempre la natura, a la qual va observar, i analitzar.La seva passió pel món natural la va portar a fer importants descobriments i a convertir els seus estimats animals en protagonistes dels més bells contes infantils. El seu entranyable conill es va colar a les llars dels infants de tot el món.

Beatrix, que en la seva infància havia passat llargues hores pintant, va unir el seu talent amb el dibuix a la seva extraordinària capacitat d'observació de la natura. El resultat va ser la creació d'un bell món infantil protagonitzat per ratolins i conillets, liderats per Peter Rabbit, l'entranyable conill Perico.


Una vegada més la seva condició de dona no li va facilitar complir els seus somnis i va trigar molt de temps a trobar un editor disposat a creure en ella i en la seva obra. Però Beatrix no es va rendir i en 1902 va aconseguir que es publiquessin els seus contes. 

Beatrix va viure llavors un dels moments més dolços de la seva vida. Els seus contes tenien una bona acceptació entre el públic i la relació amb el seu editor, Norman, va traspassar els límits professionals. Malgrat el rebuig que la família Potter sentia per tot aquell que havia de treballar per viure i, sabent que Norman no seria rebut en la família, la relació va seguir endavant. El 25 juliol 1905 Norman demanava Beatrix formalment en matrimoni. Per descomptat els pares de Beatrix no van donar la seva aprovació. El destí tampoc ho va voler. Un més després d'aquella proposició, Norman moria sobtadament d'una malaltia mortal. Allò no només va sumir a la jove en una profunda tristesa sinó que la va allunyar, encara més, dels seus progenitors.

Beatrix Potter es va refugiar en el seu propi món que va anar construint al Districte dels Llacs on va comprar una granja amb els diners que guanyava de les seves publicacions. Allà Beatrix també va trobar el consol en William Heelis, un advocat amb el qual es va casar en 1913, als 47 anys, tot i tornar a rebre l'oposició dels seus pares. La parella no va tenir fills però van viure una existència tranquil·la i feliç fins al final dels seus dies.

Beatrix Potter moria als 77 anys d'edat el 22 de desembre de 1943. La seva memòria, gràcies a l'entranyable Perico i tots els seus amics, roman viva


Enllaç d'interés: http://www.peterrabbit.com/en/

Pel·lícula sobre la història de Beatrix Potter: https://www.youtube.com/watch?v=oMDMD7q101I






Llibres:
- El conte de Perico, el conill trapella
- El conte del conillet Benjamín
- La història de Ms Poppet
- El conte de l'esquirol Nogalina
- El sastre de gloucester













No hay comentarios:

Publicar un comentario